Door op 25 juni 2013

Laatste kans voor RTV Beesel

In de raadsvergadering van juni was in beginsel een meerderheid om te stoppen met RTV Beesel. Dit ondanks de uitkomsten van de enquête onder burgers van Beesel waarbij bleek dat een lokale omroepfunctie met name bij ouderen echt wel gewenst was.

Op initiatief van de PvdA zijn twee punten als voorwaarde gesteld voor het geven van een subsidie aan RTV Beesel boven het wettelijk vereiste minimum:

1-     Subsidie mag niet aangewend worden voor de bekostiging van het werk van een hoofdredacteur. Dit betreft ruim 20.000 euro per jaar en is pas opgevoerd sinds 2012. Wij vinden dat dit werk alleen bekostigd mag worden uit commerciële opbrengsten. Zijn die nu laag dan is de vergoeding ook laag…

2-     De functies van bestuursvoorzitter  en stationsmanager/hoofdredacteur mogen niet door één persoon ingevuld worden. Dit leidt tot belangenverstrengeling die volstrekt ongewenst is.

De raad ging mee met de voorstellen van de PvdA en RTV Beesel kan onder deze voorwaarden in ieder geval door tot het eind van het jaar.