Door Bert Holman op 10 februari 2014

Al 2 jaar geen voordelen voor burgers

De afgelopen tijd is in de gemeente intensief gewerkt aan een kerntakendiscussie. Had de raad twee jaar geleden naar Beeselse Lijst en PvdA geluisterd, dan was er al veel geld verdiend.

Doel van de kerntakendiscussie is om in het kader van de zware maatschappelijke taken die op ons afkomen om met elkaar en met vooral met de burgers te praten over de dingen die we in de gemeente wel willen doen, en de zaken te benoemen die we misschien goedkoper kunnen oplossen.

Bij de presentatie van de resultaten van dit proces is door de raad een aantal zaken benoemd die we meteen moeten gaan oppakken omdat ze rechtstreeks voordelen opleveren voor onze burgers. Hierbij is ook aangegeven dat we niet hoeven te wachten tot na de verkiezingen van 19 maart.

Één van de punten was het uitbesteden van de inning van de lokale belastingen aan BsGW, een samenwerkingsverband van gemeenten en het waterschap. Hier is veel geld mee te besparen, veel gemeenten zijn ons in deze voorgegaan en hebben daar behoorlijk  mee verdiend.

Een goede zaak vinden wij, twee jaar geleden heeft de PvdA in samenwerking met de Beeselse lijst uitgebreid gepleit om dit te gaan doen, maar toen was er in de raad bij de overige partijen en bij het college  geen draagvlak voor.

 

Blijkbaar hebben we een kerntakendiscussie nodig om zaken die gewoon toen ook al duidelijk waren te gaan doen.

Ondertussen is bekend dat een extern bureau nu een opdracht krijgt om de zaak verder op de rit te zetten. Had wat ons betreft niet gehoeven, maar we hopen vooral dat de zaak nu zo snel mogelijk wordt afgerond. Dat scheelt onze burgers geld!

 

PvdA fractie Beesel

 

Bert Holman

Gemmie Derksen

Bert Holman

Bert Holman

Bussereindseweg 18, 5954 CH Beesel Tel: 077-4748172   06-53757133 Beroep ouders: vader: chef confectiebedrijf, moeder: verkoopster Wordt blij van: elke dag opnieuw de prachtige natuur om mij heen in Beesel In de politiek door: ik wil graag het sociaal bewustzijn van de PvdA ook in de plaatselijke politiek uitdragen Morgen invoeren: de nieuwe taken voor de

Meer over Bert Holman