Door op 24 september 2014

Ombudsteam breidt uit

Sinds november 2011 is er in Beesel-Reuver-Offenbeek een ombudsteam actief. Het ombudsteam staat klaar om mensen te helpen met wat men soms ‘kleine problemen’ noemt. Noem ze klein, maar het gaat hier wel om grote ergernissen: overlast, criminaliteit, juridisch getouwtrek, gebrekkige huisvesting, allemaal zaken die mensen dagelijks raken. Ombudswerk richt zich traditiegetrouw vooral op klachten over overheidsinstanties, maar wij kunnen je ook op weg helpen als je niet goed weet bij welke instantie je moet aankloppen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over een geschil met gemeente, bank, fiscus of ziekenhuis. Onze inwoners weten het ombudsteam inmiddels goed te vinden. Dat is ook de reden dat het team is uitgebreid naar drie personen. Gemmie Derksen en Jan Vullers zijn al langer lid van het ombudsteam en nu gaat ook Ine de Rijck (op de foto rechtsboven) het team versterken.

Wat opvalt, is dat er steeds meer problemen aan bod komen die onder de noemer “woonoverlast” vallen. Denk daarbij onder andere aan overlast door blaffende honden, stankhinder en burenruzies. Vaak zijn die problemen door overleg op de lossen. Soms raken de partijen verstrikt in langlopende juridische procedures. Het ombudsteam helpt waar mogelijk bij het zoeken van een oplossing.

Bereikbaarheid: iedere dag 09.00 uur tot 21.00 uur. Ombudsteam Beesel-Reuver-Offenbeek is bereikbaar onder telefoonnummer 06-1857 7267. Als er niet meteen wordt opgenomen, spreek dan een voicemailbericht in met uw naam en telefoonnummer; wij bellen dan terug om een afspraak te maken. Het ombudsteam is ook bereikbaar via email: [email protected] Geen PvdA-lid? Ook wanneer je geen lid bent van de PvdA is het mogelijk om de hulp van een ombudsteam in te schakelen. Er wordt op geen enkele manier onderscheid gemaakt; iedereen mag en kan bij het ombudsteam aankloppen. Zijn er kosten aan verbonden? De hulp van een ombudsteam is geheel kosteloos, waardoor degenen die beschikken over weinig financiële middelen ook op ons kunnen rekenen.ombudsteam 2014

Waar ben je naar op zoek?