Door Gemmie Derksen op 26 juni 2013

Oproep stoppen met spuiten met pesticiden

In de week van 16 t/m 22 juni was de week van de duurzaamheid in de gemeente Beesel.

Beesel is nu milleniumgemeente en er waren tal van activiteiten om de duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Donderdag 13 juni is dat kader de bijenschans geopend achter het dierenparkje Dierenrijck in Reuver. Wethouder Verlijsdonk hield een toespraak waarin hij de grote waarde van de bijen duidelijk aangaf en hij ging in op de bijensterfte veroorzaakt door het spuiten met pesticiden.

Wat schetst onze verbazing: Maandag in de raadsvergadering had hij geen antwoord op de oproep van de PvdA om vanwege de duurzaamheid en de waarde van bijen niet te  spuiten met pesticiden bij overlast van onkruid, maar om het onkruid dat overlast geeft te maaien.

Hoe consequent kun je zijn, of is duurzaamheid alleen maar voor een week?

Gemmie Derksen

Gemmie Derksen

Hoendercamp 38, 3953 DC Reuver Tel: 077-4744538   06-19491907   Beroep ouders: Mijn vader was vroeger kleermaker in Reuver. Mijn moeder was heel veelzijdig maar o.a. ook bejaardenverzorgster Wordt blij van: Kinderen die nog onbevangen  de wereld inkijken. In de politiek door: De overtuiging dat als je iets wilt veranderen je mee moet gaan praten en

Meer over Gemmie Derksen