Door Gemmie Derksen op 27 februari 2014

Wat ons dwars zit…..

Afgelopen maandagavond 17 februari is in de raad uitgebreid stilgestaan bij een aantal moeilijke onderwerpen. Er moesten keuzes gemaakt worden onder ander over het behoud van de oude beuken op de Kesselseweg, een definitieve of niet definitieve oplossing voor de overlast van de flexdrempels en 400.000 euro gemeentegeld uitgeven voor twee woonchalets (woonwagens zonder wielen)

Politiek is keuzes maken, en keuzes komen tot stand op basis van een meerderheid in de raad. Daar legt ook de PvdA zich uiteraard bij neer, ook al waren het volgens ons minder goede keuzes.. Democratie  is een groots goed!

Maar gemaakte keuzes zijn bij ons ook een reden om te kijken naar de waardes die we met elkaar delen:

Oude prachtige bomen kappen is misschien wel makkelijk en goedkoop bij de reconstructie van een weg, maar hebben we dan wel voldoende respect voor de prachtige natuur in Beesel?

Is dat hoe wij het begrip duurzaamheid met elkaar invullen?

Het is logisch als je zaken van geluidsoverlast en trillingen wil meten bij de flexdrempels, maar hoe lang negeer je de forse klachten van de omgeving?

Is dat de manier hoe wij om willen gaan met bewonersparticipatie?

Respect voor de natuur, beter luisteren naar de burgers zijn zaken waar we misschien met elkaar wat beter en langer bij moeten stilstaan…

 

PvdA fractie gemeente Beesel

 

Bert Holman

Gemmie Derksen

Gemmie Derksen

Gemmie Derksen

Hoendercamp 38, 3953 DC Reuver Tel: 077-4744538   06-19491907   Beroep ouders: Mijn vader was vroeger kleermaker in Reuver. Mijn moeder was heel veelzijdig maar o.a. ook bejaardenverzorgster Wordt blij van: Kinderen die nog onbevangen  de wereld inkijken. In de politiek door: De overtuiging dat als je iets wilt veranderen je mee moet gaan praten en

Meer over Gemmie Derksen