Roosje

Onze rubriek met een knipooog

Roosje geeft commentaar op …………………. Reuver hippische koploper:
Beeselse Lijst en VLP willen, tegen de zin van het college van b en w, met een subsidie van € 50.000,– en een lening van € 30.000,– voor De Paardenvriend mogelijk maken dat de Reuverse manege een hippische koploper wordt.
Roosje: “En dan wordt het na “Beesel drakedörp” binnenkort natuurlijk “Reuver paerdedörp””.

Beesel Drakedörp en Reuver Paerdedörp…?
Roosje: “Het wordt voor Offenbeek nog knap lastig iets met een Kievit te verzinnen…”

Roosje geeft commentaar op ……………………….Beesel Drakedörp:
Het college van B & W wil van Beesel een Drakedörp maken: o.a. 3 meter hoge draken bij de invalswegen, straatnaambordjes worden voorzien van een draakje, afscheidingshekken worden voorzien van het logo van de draak, putdeksels met het drakelogo…
Roosje:  “Beesel moet wel oppassen dat het niet een draak van een dorp wordt…”.

Roosje geeft commentaar op ……………………….Beesel piekfijn:
Al wekenlang wordt in opdracht van het gemeentebestuur met man en macht gewerkt om Beesel er piekfijn uit te laten zien voor de komst van Europese jury.
Roosje: “Mocht ik in Reuver of Offenbeek wonen, dan zou ik alles op alles zetten om mijn dorp volgend jaar ook te laten kandideren voor de competitie groenste dorp van Nederland”.


Roosje geeft commentaar op: …………….weg ..  vergroening:
Sinds kort is het nieuw beleid van de gemeente Beesel: iedereen moet voortaan de eigen stoep schoonhouden.
Roosje: “Wil ik ook mijn  bijdrage leveren aan “Beesel groenste dorp van Europa” door mijn stoep te laten vergroenen, komt de gemeente alles wegbranden”.

Roosje geeft commentaar op: ………………………nog nooit zo rood
Beesel in competitie voor de titel “Groenste dorp van Europa”
Roosje: “De doorgaande straten van Beesel hebben er nog nooit zo rood uitgezien! “

 

Roosje geeft commentaar op …………….Miljoenenoverschot
De gemeente Venlo kampt met tekorten van vele miljoenen. De gemeente Beesel had op de rekening van 2011 ongeveer 3 miljoen euro over.Roosje: “Ik houd mijn hart vast! De gemeente Beesel stuurt voor heel veel geld de Beeselse draak naar de Floriade. Als Venlo nou maar niet de draak in gijzeling neemt en een losgeld van enkele miljoenen van Beesel eist…”

Roosje geeft commentaar op ………. afvalcontainers
Wethouder Verlijsdonk wil o.a. op de hoek Den Roover / Parklaan, vlak bij het St Barbarabeeldje en het fraai heringerichte terreintje, ondergrondse afvalcontainers plaatsen. Roosje: St Barbara is berschermheilige van ondergrondse mijnwerkers, niet van ondergrondse afvalcontainers…

Roosje geeft commentaar op ………….. gulden terug
De PVV roept al jaren dat ze van de euro af willen. Ze willen terug naar de gulden. Roosje: “Ik stel voor dat we alle PVV-ers voortaan gewoon in guldens uitbetalen..”

Roosje geeft commentaar op ………… parapluregeling B&B
Gelezen in de krant: de gemeente Beesel maakt een parapluregeling voor iedereen die in het buitengebied een bed & breakfast wil starten. Roosje: “Dat is nog eens een sympathieke maatregel, een paraplu beschikbaar stellen voor belangstellenden die tussen aanvraag en vergunning enkele maanden moeten wachten”.

Roosje geeft commentaar op ……. afval ruimen
Gelezen bij Gemeente-info over het illegaal dumpen van afval bij het milieustraatje Beesel: “Mocht de situatie niet verbeteren dan ziet de gemeente zich genoodzaakt op zoek te gaan naar een andere locatie”. Roosje:  “Gouden tip van de gemeente! Als je wilt dat afvalcontainers verwijderd of verplaatst worden moet je zorgen voor veel rommel. De gemeente lost het probleem wel op…”

Roosje geeft commentaar op …. verschillende tarieven voor toeristen
De gemeente Beesel wil het tarief van de toeristenbelasting differentiëren. Hotel”- en vakantiewoninggasten moeten dubbel zoveel betralen als kampeerders. Roosje:  “Als ik in een hotel of bij de Lommerbergen ga overnachten roep ik in het vervolg: wat is dit voor een tent?

Roosje geeft commentaar op ……………… Van Rey
Onlangs werd bekend dat de nationale intocht van Sint Nicolaas dit jaar in Roermond zal plaatsvinden. Niet veel later werd bekend dat Jos van Rey de Roermondse politiek verlaat om in Maastricht gedeputeerde voor de VVD te worden. Roosje: “Ik denk dat de heer van Rey zijn wethouderschap in Roermond opgeeft, omdat hij bang is in de zak van Sinterklaas gestopt te zullen worden”. …drie dagen later… Roosje: “Jos van Rey hoeft niet meer in de zak van Sinterklaas. Hij heeft al de zak van het CDA gekregen…”

Roosje geeft commentaar op ………… pieken
Bij de presentatie van het verkiezingsprogramma van de PVV kondigt Geert Wilders aan weer “terug naar de gulden” te willen. Roosje:  “Och, hij wil gewoon weer pieken”.

Roosje geeft commentaar op …… anonieme woordvoerder
In de krant gelezen dat de gemeente Beesel handhavend wil optreden tegen het gehuurd bewonen van een bedrijfswoning op industrieterrein Molenveld. Roosje: “Wat mij opvalt is dat bij vrolijk nieuws altijd een bestuurder geciteerd wordt, bij minder leuke berichten er sprake is van een -anonieme-woordvoerder namens de gemeente..”