Door Redacteur op 10 oktober 2015

Het Ombudsteam staat voor u klaar

Het Ombudsteam Beesel-Reuver-Offenbeek zet zich in voor mensen met kleine problemen, maar met grote ergernissen, zoals: juridisch getouwtrek, overlast door blaffende honden, stankhinder en burenruzies. Ombudswerk richt zich traditiegetrouw vooral op klachten over overheidsinstanties, bijvoorbeeld bij een geschil met gemeente, bank, fiscus of ziekenhuis. Ook helpt het mensen op weg die niet weten bij welke instantie ze moeten aankloppen.

 Door Femke Wilbers

 Het Ombudsteam Beesel-Reuver-Offenbeek bestaat sinds 5 jaar en is een initiatief van de PvdA. Echter staat het team geheel los van de politiek en iedereen kan bij hen aankloppen, ook mensen die niet PvdA minded zijn. Het team, bestaande uit Jan Vullers, Gemmie Derksen en Ine de Rijck-Delissen, garanderen ieders privacy. “We zijn er voor alle burgers, voor vragen waar ze tegenaan lopen, voor mensen die bepaalde regelgeving niet snappen,” vertelt Gemmie. “We denken met ze mee en bieden in eerste instantie een luisterend oor. We wijzen de weg, waardoor mensen zelf de benodigde actie kunnen ondernemen. We gaan als team zelf geen akkefietjes voor mensen oplossen.”

Volgens Jan Vullers doen instanties soms hun werk niet goed. “Wij als ombudsteam leggen dan de vinger op de zere plek. Het gaat ons niet om instanties tegen te werken, maar helpen de  service op sommige gebieden te verbeteren.” Het advies van het Ombudsteam is kosteloos. “We beginnen met een huisbezoek en horen het verhaal aan waar mensen tegenaan lopen,” vertelt Jan. Dienstbaar en behulpzaam zijn voor de inwoners is het credo.

Jan Vullers, Gemmie Derksen en Ine de Rijck-Delissen willen vrijwillig hun kennis inzetten en mensen hulp bieden. “Het zijn redelijk veel ouderen die bij ons aankloppen die niet thuis zijn op internet en mensen die niet mondig genoeg zijn,” zegt Gemmie. Zij ziet een kloof in de maatschappij tussen mensen die de weg weten te vinden en diegenen die dat niet kunnen. Ook door de participatiewet wordt meer zelfredzaamheid geëist. Het Ombudsteam ziet veel soortgelijke gevallen en ook het bekende kastje-naar-de-muur verhaal.

Komt u zelf niet verder en wilt u eens advies van het Ombudsteam, bel dan met: 06-1857 7267. Of stuur een email: Ombudsteam-Beesel-Reuver@ziggo.nl

 

 

Redacteur

Redacteur

De secretaris is tevens redacteur.

Meer over Redacteur